Dobrý den, co se týče broušení nožů kamenem jsem laik. Dosud jsem používal brousek, ocílku, v případě nouze dolní stranu talíře. Tyto techniky, ale nebyly moc účinné a nože během několika týdnů opět byly tupé. Našel jsem několik návodů jak na broušení nožů, ale nepodařilo se mi zjistit, které kameny si mám pořídit, ideálně ke kompletnímu nabroušení čepele kuchyňského nože. Děkuji
Vážený zákazníku,
jde o to kolik do toho chcete investovat, zasílám dvě nejpoužívanější možností ale je jich více, dvouzrnný kamenů které se nejvíce používají máme 27 druhů.
1) základní sada
kámen zrno 150/320 a kámen břidlice u které tvrdím že má zrno okolo 1000, používá se více délka 200mm ale máme i délku 150mm
https://www.prodejbrusiva.cz/kamen-dvouzrnny-50x25x200-49c150320n7v-386844-tyrolit?q=64136-0577
https://www.prodejbrusiva.cz/kamen-obdelnikovy-50x20x200-bridlice-velka-a392508-techcentrum
nebo kombinace s pískovcem
https://www.prodejbrusiva.cz/kamen-dvouzrnny-50x20x200-piskovecbridlice-a392510-techcentrum
2) lepší sada
kámen zrno 120/400 a zrno 1200 (zde máte jistotu že to je 100% zrno 1200 oproti přírodnímu kameni břidlice, oba kameny mají lepší pojiva a zrna, výroba v Rakousku)
https://www.prodejbrusiva.cz/kamen-dvouzrnny-50x25x200-c120400-645-tyrolit?q=120%2F400
https://www.prodejbrusiva.cz/kamen-obdelnikovy-50x25x150-89a1200-28467-tyrolit?q=64551-
S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu