Dobrý den, chci si doma brousit kuchyňské nože, mám nože zn. SAMBONET, na jejich stránkách píší jsou z oceli, ale už se nedozvím jaké. Nože jsou tvrdé, ne jako např. od KDS.. jsem klasický uživatel, na nože si dávám pozor, ale nejsem zas pedant. Doma mám nějaký brousek ještě po dědovi, jedna strana je hrubá druhá jemná, brousek má šedou barvu. Musím jej ale vyměnit protože není zcela rovný má prohlubeň. Budu rád za doporučení, děkuji a s pozdravem
Vážený zákazníku,
na tvrdší nože se používá zelený karbid křemíku a na měkčí nože se používá bílý umělý korund. Je několik možností a záleží na tom jak dokonalý výsledek chcete. Nejčastěji se používá délka 200mm ale máme i menší a větší.
levnější varianta, kámen z umělého korundu zrno 150/320, toto zákazníků jako základ stačí
https://www.prodejbrusiva.cz/kamen-dvouzrnny-50x25x200-99a150320o6v-437114-tyrolit?q=64151-0578
lepší způsob nabroušení, kámen z umělého korundu zrno 120/400 a následně kámen zrno 1200
https://www.prodejbrusiva.cz/kamen-dvouzrnny-50x25x200-89a120400-6316-tyrolit?q=64151-05
https://www.prodejbrusiva.cz/kamen-obdelnikovy-50x25x150-89a1200-28467-tyrolit?q=64551-0355
náhradou nabízím přírodní břidlici u které tvrdím že má zrno okolo 1000 nebo můžete zvolit další kombinaci pískovec/břidlice kde u pískovce tvrdím že má zrno okolo 220
https://www.prodejbrusiva.cz/vysledky-vyhledavani?q=b%C5%99idlice
S pozdravem a přáním pěkného dne, tým eshopu